FIETSEN

Berenschot’s Watermolen is gelegen aan de rand van Natuurgebied de Bekendelle (Beek ’n Dal) en omringd door prachtige wandel- en fietsroutes die aansluiten op het restaurant.

Zet uw auto op de grote parkeerplaatsen, trek uw wandelschoenen aan of haal de fiets van de auto. Begin uw wandel- of fietstocht eerst met een lekkere kop koffie en verse gebak van de lokale bakkerij. Neem plaats op het zonneterras aan het water en zoek vervolgens een leuke wandel- of fietsroute uit in Berenschot’s Toeristisch Info Punt om het hoekje van het restaurant.

U kunt zelfs uw fiets opladen aan de vele Oplaadpunten. Parkeren is gratis.

De Achterhoek staat bekend om haar prachtige natuur en veelzijdige fietsroutes. Fietsen in de Achterhoek is daarom ook zeker iets wat je een keer gedaan moet hebben. In omgeving Winterswijk vind je de ene na de andere verrassend mooie plekjes. Een landschap dat je blijft verbazen. Even op adem komen en genieten van wat lekkers bij één van de rustpunten voordat je de omgeving verder op de fiets gaat verkennen.

Een afwisselend decor, waarin grasland overgaat in houtwallen en waarbij je je blijft verwonderen over de lichtinval in één van de vele bossen die Winterswijk rijk is. Niet voor niets is onze gemeente benoemd tot Nationaal Landschap. De ideale plek om fietsend te ontdekken. Geniet van het sfeervolle centrum en het mooie coulissenlandschap in het buitengebied. Imposante scholtengoederen, sfeervolle wijngaarden, gezellige theetuinen en rustpunten bij de boer. Zowel figuurlijk als letterlijk grenzeloos genieten, want er zijn verschillende routes die de Duitse grens overgaan. B

Zie hier alvast een mooie fietsroute van “Cultuurschap en Scholtenboerderij” welke langs ons komt:

Berenschot’s Watermolen is:

  • Fietsknooppunt 30
  • Wandelknooppunt Z50 en T51
  • TOP Berenschot (toeristisch overstap punt)
  • Oplaadpunt voor elektrische fietsen

Neem ook een kijkje in Berenschot’s Toeristisch Info Punt:
Ga heerlijk uw eigen gang, snuffel tussen diverse folders en plan uw eigen route. Er liggen folders over de omgeving om mee te nemen. Diverse wandel- en fietsroutes om uit te kiezen. Plattegronden zijn er opgehangen waarop u bezienswaardigheden of de weg op kunt vinden. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor ruiter-, auto- en mountainbikeroutes.