Sfeer & Foto’s

Restaurant

Binnen in de watermolen bevindt zich het restaurant. Neem plaats tussen de draaiende kamwielen welke in 1984 voor het laatst zijn gerenoveerd.

Binnen in het restaurant hoort men ook het draaien van het oude waterrad met het kenmerkende geknars. Het gebouw stamt uit 1652 en de laatste molenaar wie hier werkzaam was is gestopt in 1988. De geschiedenis is goed terug te vinden in het restaurant. Zo staat er nog een oude koekenbreker, de gebruikte molenstenen, zakken graan waar onze grootouders mee werkten en ook het gebouw zelf is nog geheel in oude staat gebleven.

Terras

Berenschot’s Watermolen heeft ook een groot terras waar u kunt genieten van een hapje en/of drankje. Vanaf het terras heeft u prachtig uitzicht op de Slingebeek, afkomstig uit Oeding (Duitsland). Daarnaast zit u ook aan de rand van Natuurgebied de Bekendelle. Grote kans dat u op het terras de grote gele kwikstaart, ijsvogel en bosbeekjuffer treft!

Schoppe

De Schoppe, anno 1896, werd vroeger gebruikt ter opslag van de watermolen. Hier lagen dakpannen, palen, wielen en zakken opgeborgen. In 2012 is de Schoppe gerenoveerd tot ruimte waar nu grote gezelschappen kunnen vergaderen, lunchen en dineren. Maar ook worden hier markten georganiseerd, concerten gegeven en verjaardagen en bruiloften gevierd.

Hier kunt u terecht met gezelschappen tussen de 30 tot 150 personen. De Schoppe beschikt ook over haar eigen terras waar u heerlijk kunt zitten bij mooi weer.

Berenschot’s Streekwinkel

Bij Berenschot’s Watermolen vindt u ook een Streekwinkel. Hier kunt u terecht voor o.a. schepijs, routes, theebeschuitjes, cakemix, pannenkoekmeel, diverse andere streekproducten uit de Achterhoek, ansichtkaarten, souveniertjes en cadeau-artikelen.

Wij stellen ook graag met u een leuke cadeaumand samen met bijvoorbeeld Achterhoekse streekproducten.

Sindskort kunt u ook in de Streekwinkel terecht voor écht schepijs. Een lekker hoorntje met échte boerenroomijs tijdens het fietsen en/of wandelen.

De Streekwinkel fungeert tevens als informatiecentrum. Wij geven u graag informatie over het natuurgebied de Bekendelle, fiets- en wandelroutes, omgeving van Winterswijk, etc. Wij hebben 1 map met wandelroutes en 1 map met fietsroutes, waar U een keuze uit kunt maken. Zowel lange als korte routes zijn beschikbaar. Ook routes met de fietsknooppunten. Een aantal routes hebben we zelf samengesteld.

Bij de Streekwinkel bevinden zich ook oplaadpunten voor de fiets en rolstoel.

Sfeerimpressie

Restaurant
Terras
Streekwinkel
Schoppe
Vroeger