Eten & drinken

Eten & Drinken

Welkom

Berenschot’s Watermolen is gevestigd op één van de meest idyllische plekjes van de Achterhoek! Het is een plek waar u heerlijk uit kunt puffen van een lange boswandeling of fietstocht, u met de honden van harte welkom bent, u kunt genieten van een heerlijke kop koffie met lokaal gebak van onze Cakebar, u een eigen lunch kunt samenstellen bij de Lunchbar… Dit alles terwijl u heerlijk in het zonnetje op het terras aan het water of binnen in het restaurant te midden van de kamwielen zit.

Berenschot’s Watermolen is gevestigd in een eeuwenoude watermolen en rijksmonument uit 1652. Het is sinds begin 1900 een familiebedrijf. Vanaf 2009 runt de 5e Berenschot generatie het bedrijf.

Tot 1988 was de watermolen in bedrijf als veevoermaalderij door de toenmalige laatste molenaar (4e Berenschot generatie). Tijdens de renovaties, 1988 tot 1991, zijn alle gebinten en molenwerken nog geen intact gebleven. De watermolen kan nog malen en bij een goede waterstand zal het waterrad aangezet worden, zodat u binnen kunt zien hoe de kamwielen met elkaar draaien.

De watermolen kent 5 verdiepingen met elk zijn eigen charme. De inrichting van de watermolen is landelijk, stoer en industrieel. Uiteraard kent de watermolen een lange geschiedenis, wat goed terug te vinden is in de diverse ruimtes. Tezamen geeft de uitstraling een warme en uitnodigende sfeer.

 

Scroll naar boven