Wie zijn wij

Berenschot’s Watermolen is een welbekend familie bedrijf. De watermolen stamt uit 1652 en werd door een veiling in 1900 door de 1e Berenschot generatie gekocht.

Tot 1988 was de watermolen in productie als veevoermaalderij door de 4e generatie. Op 28 juni 1991 is de watermolen geopend als restaurant. Berenschot’s Watermolen was hiermee het derde restaurant in heel Nederland dat zich ín een watermolen bevond.

Momenteel is het rijksmonument al 120 jaar in bezit van de familie Berenschot en wordt het sinds 2009 door de 5e generatie gerund.

“Buitengewoon Genieten”

“Dit zijn de woorden die het meest bij de familie en het bedrijf passen, en dat is wat wij willen bieden aan onze gasten. Iedereen is van harte welkom binnen het restaurant. Het is heerlijk gemoedelijk en laagdrempelig, maar toch wel met aandacht op etiquette. Geniet van het prachtige rijksmonument, de rust en mooie natuur om je heen en ondertussen van verse ambachtelijke gerechten bereid in samenwerking van lokale bedrijven. Ontzettend trots ben ik om de 5e generatie van de familie te mogen zijn en dit prachtige bedrijf te runnen. Tezamen met het team heten wij u van harte welkom bij Berenschot’s Watermolen!”.

Wineke Buunk


Wer sind wir

Berenschot’s Watermill ist ein bekanntes Familienunternehmen. Die Wassermühle stammt aus dem Jahr 1652 und wurde 1900 von der 1. Berenschot-Generation im Rahmen einer Auktion gekauft.

Bis 1988 war die Wassermühle in der 4. Generation als Viehmühle in Produktion. Am 28. Juni 1991 wurde die Wassermühle als Restaurant eröffnet. Berenschots Wassermühle war das dritte Restaurant in den Niederlanden, das sich in einer Wassermühle befand.

Das Nationaldenkmal befindet sich seit 120 Jahren im Besitz der Familie Berenschot und wird seit 2009 in fünfter Generation geführt.

“Außergewöhnlicher Genuss”

“Dies sind die Worte, die am besten zur Familie und zum Unternehmen passen, und das möchten wir unseren Gästen anbieten. Jeder ist im Restaurant willkommen. Es ist wunderbar freundlich und zugänglich, aber mit Blick auf die Etikette Genießen Sie das wunderschöne Nationaldenkmal, die Ruhe und die wunderschöne Natur um Sie herum und in der Zwischenzeit frische handwerkliche Gerichte, die in Zusammenarbeit mit lokalen Unternehmen zubereitet werden. Ich bin sehr stolz darauf, die 5. Generation der Familie zu sein und dieses wunderschöne Unternehmen zu führen. Mit dem Team möchten wir Sie in Berenschots Wassermühle begrüßen! “.